Versió de “Súbeme la radio”

Els nens i les nenes de 3r han versionat la popular cançó “Súbeme la radio”. Aquí la teniu en primícia! La canten tots els mitjans.

subeme la radio versió dels de 3r from Copons Digital on Vimeo.

(aquí teniu la lletra)

SÚBEME LAS NOTAS

Súbeme las notas
Que-Que esto es un timo.
Súbeme las notas
que esto es un timo.
Quiero ir de vacaciones
Quítame deberes que causan dolor.
Tengo deberes y exámenes
————-
Súbeme las notas
Siento que los deberes van subiendo
Que esto es un timo
Vamos a juntar
toda la Z.E.R
para a reclamar
todos un diez!
————-
Queremos más piscina
Queremos más verano
Súbeme las notas
Que esto es un timo
Quiero ir de vacaciones
Quítame deberes que causan dolor
—————-
Ya llega el verano
Y hace mucho calor
Nos queremos tirar a la piscina
Jugar en el poli
Y mucho más
————
Súbeme las notas
Que esto es un timo
El curso se acaba
Me lo he pasado bien
pero nosotrosnos vamos
deseando un buenverano
———–
Súbeme las notas

ANIMALS IMAGINARIS

EL CACO  (PAU ORPÍ)

És un animal amb cap d’unicorn, cos de tortuga , peus de drac i cua de guineu. És un animal herbívor que li agrada menjar sobretot baies però sinó n’hi ha es menja les plantes com la resta d’animals. Si el molestes t’ataca amb la seva banya d’unicorn per defensar-se. Normalment van en grups grans i són tranquils però si els molestes ja saps que passarà!

És un animal Africà però també hi ha algun exemplar a la Índia i també algun al Brasil.

És un animal que si et fas molt amic seu és molt divertit i bromista, la seva espècie està creixent molt ràpid i cada cop hi ha més exemplars.

EL MOMKA (BIEL CLOSA)

El Momka és un animal omnívor que viu als deserts de l’Àfrica. El Momka és una barreja de: lleó, guineu, camell, vaca, gallina i porc. Ell és molt fort i ferotge. S’ha fet tant fort perquè menja animals de la seva mida i fins hi tot més grossos que ell. Però això si que ho té, si et coneix pot ser molt amable amb tu. Tant fort que sembla, però a la nit té por i per això ha d’anar a dormir amb companyia o normalment amb la seva dona, la Moma.

Però això no s’entèn, al matí li agrada disfressar-se de monstre i a la nit es caga de por. Té molts “hobbys”: anar amb patinet de desert, fer excursions amb la Moma, jugar a caçar mosques, tirar petards i nedar per als minis bassals que hi ha al desert. També és molt optimista i té molt bona sort, perquè aposta a Bet36desiertos. La seva família és molt estranya d’ell perquè el seu pare és un camell, la seva mare una vaca , el seu germà un lleó i la seva àvia una gallina, en, total, té una part del cos de cadascú.

EL SUMBARG (ARNAU BRUSAU)

El Sumbarg es un omnívor que pot volar.El Sumbarg te les potes d´elefant,cua de rata,cos de llangardaix, te ales de mosca i cap de girafa,viu ha les coves dels boscos normal ment caça les seves preses mes grans o petites que ell.Si el molestes se´t menjara. Els matins està viatjant o  esta jugant ha basquet amb els seus amics ells tenen un equip de basquet es diuen els perillosos ara estan fen la lliga  i van segons. Ell viu amb la seva dona i dos fills ha hi també amb els avis. Acostumen ha ser manades ataquen junts a vegades pel cel o per terra. El seu enemic es el panxito s´odien a mort, el altre dia es van ficar en un camp i a lluitar, però el pagès el Malexoso els va pillar van corre fins que van poder i van fer les paus perquè això no tornes a passar. Les seves aficions son els esports, el menjar , anar al cinema, anar a  curses de moto de enduro,hi fer sustos.

LA JIRAFPINÓS (HADA RUIZ)

La Jirafpinós es un animal imaginari que parla i canta, sempre esta feliç.

Te cap i coll de girafa, cos de pingüí i potes d’ós, fa 4 metros d’alçada. Es tranquil·la i alegre i quan s’enfada  dona  molta  por. I li agrada molt nedar a l’aigua congelada, córrer pels camps i pujar per les muntanyes. A l’estiu li agrada molt prendre el sol i te molta resistència a la calor, a l’ hivern te molta resistència al fred i es fa uns esquis amb fusta i s’en va al Pol Nord a esquiar, encara que es passa dies sencers dormint.

De vegades es disfressa per cantar en alguna actuació. I també sap fer tombarelles i malabars.

Menja espaguetis a la carbonarà, canelons que li fa la seva iaia, magdalenes i bombons.

La seva família no es igual que ella, tenen cap d’ós cos de girafa i potes de pingüí i porten ulleres, però els hi agraden les mateixes coses.

A la jirafpinós li agrada molt la vida que te!

L’ESCURNEUS (CESC CASELLAS)

L’Escurneus es un animal que el cap es de guineu, el cos de dofí, la cua de d’escurçó i les potes de gos .L’Escurneus fa 10 metres de llarg . I agafa el menjar amb la cua d’escurçó , es molt simpàtic . Li agrada molt tira petards . L’Escurneus menja gambes , musclos i petxines I quant té fills neixen per l’aleta . I va més ràpid que un cotxe de carreres . I li agrada molt jugar a futbol . I també és molt culer del Barça . I casa seva és el costat del mar.

EL PAPACUCFOR (PAU GONZALVO)

Te cos de cuc , ales de papallona , cap de ós formiguer i potes de aranyes. Es bon amic , no fa mal , te molts amics , i es molt juganer .Li agrada menjar per la nit : Tèrmits  , puces , formigues, escarabats … Li agrada viatger per tot el mon per fer nous amics. Es fa la migdiada a les 2 en punt viu sota terra sol , en un cau petit en una muntanya màgica on les cases son flotants i viuen tortugues humanes . Hi ha .algunes coses :Molts llacs gelats , muntanes de colors ,arbres roses . Li agrada molt corre, patinar i volar .L’ espècie s’esta estenguin. Lo que hi ha menús coses , son ratcaruins . Li agraden molt les flors que fan adormir , com que les te al costat quan es fa de nit s’ adorm.

 

COLÒNIES A CALAFELL EXPLICADA PELS GRANS

Els dies 15,16 i 17 de maig, la Z.E.R vam anar de colònies a la casa Artur Martorell de Calafell.

Ens ho vam passar molt bé perquè vàrem fer activitats que aquí al poble no podíem fer, com per exemple: activitats a la platja, visitar la Ciutadella Íbera, tir amb arc…

Abans d’arribar, vàrem parar a Vilafranca del Penedès a esmorzar. Quan vam arribar a la casa de colònies, com que ja era hora de dinar les activitats les vàrem fer a la tarda. Quan vàrem acabar de dinar, els grans ens vam trobar amb els monitors que es diuen Jordi i Francesc, amb ells vam fer totes les activitats de colònies. Ens vam trobar per anar a la platja. Quan ja hi érem vàrem fer activitats diferents: trobar diferents tipus de petxines, jugar a voleibol, fer volar estels i fer servir el “frisbee”. Després ens van deixar posar els peus a l’aigua.

A la nit els monitors ens van preparar un joc de nit que s’havia de fer que els Romans havien d’atacar al castell íber i els íbers s’havien de defensar, va ser molt divertit!!!

L’endemà al matí, després d’esmorzar vàrem fer una gimcana íbera, les proves eren com el que feien el dia a dia, com per exemple: escriure amb òxid de ferro, fer equilibris com feien els guerrers, descobrir objectes amagats a sota terra…

A la tarda vam anar fins a la famosa Ciutadella Íbera de Calafell, allà ens van explicar com vivien, com feien les cases, que menjaven… Aquesta Ciutadella la van reconstruïr fa sincerament poc, perquè ho van trobar casi tot enderrocat.

Quan vam arribar ens van deixar temps lliure i després vam anar a sopar. Seguidament els monitors ens van preparar un altre joc de nit, que es deia Romans vs Íbers, cada poblat tenia personatges més poderosos, per exemple si tocava sacerdot contra comerciant guanyava el sacerdot perquè era més poderós. Quan el vam finalitzar ens van preparar una discoteca amb quatre cançons i ens en vam anar a dormir.

El dimecres després d’esmorzar ens van preparar una mini gimcana esportiva, les proves eren: relleus en patinet, tir amb arc i GPS. Quan vam acabar la gimcana vam anar a dinar i al cap d’una estona ens va a vindre a buscar l’autobús que ens va portar fins a Copons.

Ens ho vam passar molt bé i esperem tornar-les a repetir!!!!!!

 

BIEL CLOSA MÚNERA

El gripau

El pare de l’Àdan va trobar divendres un gripau als voltants de la piscina, i el vam portar cap al menjador de l’escola…

Un cop a la classe, vam buscar per l’ordinador de quina espècie era. Vam trobar per internet el document “Amfibis i rèptils de la comarca de l’Anoia”, on apareixien els tipus més habituals de gripaus i les seves característiques.

Vam decidir que estàvem davant d’un gripau corredor, doncs allà hi deia…

Bufo calaiitila .  Gripau corredor Calupet, Galapet.
Descripció: Gripau robust, de mides més petites que el gripau comú. no sol
sobrepassar els 100 mm. de longitud. La coloració sol ser verdosa més o menys
clara. Normalment presenta una linia vertebral groga, encara que a vegades
falta. Les parts inferiors solen ser clares. Les potes posteriors són bastant curtes,
cosa que no li permet saltar, per això es desplaça caminant…

Finalment, un cop estudiat, l’Àdan el va alliberar a la terrassa del bar…

Taller d’alimentació saludable

El divendres 26 de maig vam fer un taller d’alimentació , a càrrec de la cuinera Lorena.

Ens va preguntar què havíem esmorzat, i ens va dir  que un esmorzar saludable necessitava 3 elements:  fruita, cereals i làctics.

Entre tres voluntaris vam aguantar la roda dels aliments i vam comprovar que tots els aliments són importants, però n’hi ha que no es poden menjar en tanta quantitat com els altres.

Tot seguit, vam fer un concurs per grups, on vam  dissenyar esmorzars saludables ben originals.

Finalment, per recordar la importància de la fruita, vam menjar un plàtan entre tots.

CLASSE DELS MITJANS

 

La mona a l’escola

Divendres 7 d’abril al matí, grans i petits vam fer les mones.
Durant la tarda els pares i mares de l’Ampa van organitzar un joc de pistes que ens van portar fins al camp de futbol on vam poder trobar els ous de pasqua.
Allà junts, pares, mares, nens i nenes, vam poder fer el millor berenar per acabar el trimestre: la mona.

Ens ho vam passar tots molt bé!

Aquí en teniu un petit recull fotogràfic

Fent les mones

Gimcana i menjar la mona