ESCOLA DE COPONS

"La ment creativa és un do sagrat i la ment racional un servent fidel. Per això resulta molt curiós que hàgim creat una societat que, oblidant el do, hagi acabat honorant al servent" Albert Einstein

Els volcans i les capes de la terra

Tot just començar el primer trimestre, vam escollir un projecte.
Vam proposar diferents temes i els vam anotar a la pissarra. Després vam fer votacions i vam anar descartant temes, fins que va sortir: Efectes especials!!
El tema es va anar desencadenant cap a la llum, els volcans i les capes de la terra.
Per entendre-ho tot millor, el Jordi i la Montserrat ens van proposar una sèrie d’activitats i d’experiments.
El Pau Orpí i el Cesc Caselles, van portar unes instruccions de l’experiment” com construir un volcà”, amb una ampolla de mig litre, boles de paper de diari, plastilina, colorant alimentari vermell, sabó dels plats i bicarbonat.
Vam posar les boles de paper de diari enganxades al voltant de l’ampolla i ho vam cobrir amb la plastilina.
Vam abocar tots els líquids dins l’ampolla amb, més o menys, la quantitat que recomanaven a les instruccions i vam barrejar-ho.
Aleshores, els tres volcans ( eren tres perquè els vam fer en tres grups de tres, ja que a la classe som nou), van entrar en erupció!
També vam mirar uns vídeos de terratrèmols de diferents categories que el Jordi va trobar a Internet. Així vam saber que la Terra no és tant sòlida com sembla, i que la seva escorça són plaques que es mouen sobre un mantell de roques i minerals fosos ( que és el magma dels volcans quan erupcionen).
També per l’ordinador, vam trobar un documental força llarg del National Geographic que es deia Viaje al centro de la Tierra, i, per això, amb plastilina vam fer, també en tres grups, una Terra amb totes les capes de diferent color, i en una cartolina negra, hi vam posar la llegenda i el títol amb la Terra a sobre. Si ho voleu veure, ara ho tindrem un temps exposat juntament amb els volcans, a l’entrada de l’escola.
Pel que fa els experiments sobre la llum, no us els explico, perquè ja estan penjats al bloc en un escrit a part, que també està al Camí Ral núm. 41 i que l’hem escrit entre tots.

MARTINA MUÑOZ MERCADAL

Següent Publicar

Anterior Publicar

Deixar una resposta

© 2024 ESCOLA DE COPONS

Autor Anders Norén