ESCOLA DE COPONS

"La ment creativa és un do sagrat i la ment racional un servent fidel. Per això resulta molt curiós que hàgim creat una societat que, oblidant el do, hagi acabat honorant al servent" Albert Einstein

CATALUNYA COMARQUES

La clase dels grans estem treballant un projecte de geografia de Catalunya , les seves comarques , capitals i províncies . El Jordi (professor) ens va donar una fullola de fusta i ens va explicar com havíem de serrar.
Primer de tot vam engegar l’ordinador i pel Google imatges vam buscar : mapa de Catalunya polític . Llavors vam obrir el projector i a la pissarra magnètica que estava davant del projector. Amb cinta aïllat vam enganxar la fullola a la pissarra de manera que quedés el mapa per sobre. Vam resseguir-ho amb un color vermell perquè es veges més . Llavors amb unes serres ho vam serrar , vam serrar tot Catalunya i les comarques . Després vam pintar-les però no de qualsevol manera , ho vam fer així : Cada província tenia un color i dins d’aquell color hi havia tons diferents . Un cop fetes les comarques el Jordi ens va donar una altra fullola , amb els altres trossos que ja havíem serrat els vam enganxar a sobre de manera que és veges la forma de Catalunya al mig . Després vam pintar les dos fulloles enganxades de color blanc , per tot arreu. Un cop fet això, ficar un número a darrere de les comarques , cadascuna un número diferent començant pel 1 fins al 41 .
Més tard vam fer una llegenda , vam agafar un foli i vam fer això : ficàvem el número de la comarca i com es deia , sota el foli vam enganxar una cartolina perquè hi hagés una mica de marge . També vam fer un títol que ficava Catalunya i un altre més petit que ficava comarques i els vam enganxar . Després vam polir les peces perquè entressin millors , també les bandes de la fullola . Vam tornar a pintar les bandes de color blanc . Finalment ho vam envernissar tot amb molta cura .
JA HAVIEM FET UN TRENCACLOSQUES MOLT XULO I ORIGINAL!I ENS SERVIRÀ MOLT PER APRENDRE LES COMARQUES! (de fet mentre ho fèiem ja n’hem après unes quantes)

ARES BRUSAU EXPÓSITO

 

pròxim Publicar

Anterior Publicar

© 2020 ESCOLA DE COPONS

Autor Anders Norén