ESCOLA DE COPONS

"La ment creativa és un do sagrat i la ment racional un servent fidel. Per això resulta molt curiós que hàgim creat una societat que, oblidant el do, hagi acabat honorant al servent" Albert Einstein

ENTREVISTA A L’ALCALDE I A L’AGUTZIL

Dintre d’un treball que vam fer la classe dels grans sobre el municipi de Copons, la comarca de l’Anoia i Catalunya vam anar a fer dues entrevistes:

El dia 20 de gener vam anar a l’ajuntament a fer una entrevista a l’alcalde(Cesc Salamé Sabater). Li vam fer preguntes sobre la seva feina.

Aquí tenim l’entrevista:

 • És fàcil fer d’alcalde? Ho pot fer qualsevol?

No és fàcil. No tothom pot fer de tot. No és fàcil perquè has d’atendre totes les sensibilitats del poble. Hi ha vegades que no ho aconsegueixo.

 • Què és el que t’agrada més de Copons?

A l’entorn natural m’agraden molt les rieres i el Gorg. És un luxe que aquest poble que tingui aquests elements naturals. A l’entorn urbà, el nucli i els horts. A nivell de comunitat m’agrada molt la gent i l’ambient.

 • Que és el que t’agrada menys?

No m’ho he preguntat mai.

 • Creus que a la gent li agrada la teva manera de fer d’alcalde?

Home, aquesta es una pregunta que hauria de respondre la gent. A les eleccions vaig treure un 51% de un 70% llavors, puc interpretar que a la gent els hi agrada el que faig.

 • Estàs content de la feina que fan els treballadors i regidors de l’ajuntament?

Si, en conjunt si però s’ha de fer una diferència de treballadors i regidors. Els treballadors la majoria mels vaig trobar i fan, molta feina. Els regidors també n’estic molt content, i també l’he creat jo i funciona molt bé.

 • T’estaràs més temps fent d’alcalde?

He d’estar 3 anys més, fins el 2019, es el meu compromís. Després no ho sé, primer he d’estar viu el 2019 no ho sé. Depèn de moltes coses. Depèn de com vagi tot, de si en tinc ganes… Ara tot just estem començant.

 • És divertit?

Hi ha moments que es molt dur, perquè es molt difícil, hi ha pocs diners.

 • De la feina feta del que estàs més satisfet?

Del sanejament econòmic i la urbanització de l’altra carretera.

 • I el que menys satisfet estàs del que has fet?

De no haver aconseguit anar més ràpid amb el projecte de l’escola.

 • Quants anys tens?

Tinc 61 anys , i vaig néixer el 11/12/1954

 • Quan vas començar a fer d’alcalde quants anys tenies?

Tenia 57 anys.

 • Estàs content que t’haguem fet l’entrevista?

Si molt!

Quan vàrem acabar, l’alcalde ens va guiar una visita per l’ajuntament ensenyant-nos els diferents llocs de treball i de reunió. Al final de la visita ens va ensenyar uns llibres molt antics on estava escrit el nom de la gent que havia nascut i que s’havia mort a Copons fa molts anys, també ens va ensenyar la vara d’alcalde i ens va dir que servia per anar a la Generalitat i si ho ensenyaves et deixava entrar, ens va ensenyar la trompeta del pregoner i ens va regalar uns llibres sobre Copons.

 

El dia 27 de Gener va venir l’agutzil (Marcel Aparisi Ramon) a l’escola i també li vam fer una entrevista. Li vàrem fer preguntes sobre la seva feina i després ens va explicar histories de quan treballava de guardaboscos. Té dos ajudants, un que es diu Ricardo i l’altre que de tant en tant canvia.

Li agrada tenir els carrers i espais del poble nets i endreçats, i no li agraden els propietaris de gossos que permeten que es caguin al carrer.

PAU ORPÍ CLOSA

Següent Publicar

Anterior Publicar

Deixar una resposta

© 2024 ESCOLA DE COPONS

Autor Anders Norén