ESCOLA DE COPONS

"La ment creativa és un do sagrat i la ment racional un servent fidel. Per això resulta molt curiós que hàgim creat una societat que, oblidant el do, hagi acabat honorant al servent" Albert Einstein

Instruments musicals

Durant el primer trimestre, en l’assignatura de sensibilitat artística ens vam fabricar instruments musicals.

El primer que ens vam fabricar van ser els còdols, pintant dues pedres de riu amb dibuixos d’animals, estampats de flors, etc i, quan es va assecar la pintura picant-los l’un contra l’altre per fer-los sonar.

El segon van ser les maraques, i per fer-les vam portar dues llaunes de refresc i les vam decorar enganxant-hi trossets de paper de seda de colors amb cola blanca. Per omplir-los vam anar al pàrquing i vam posar pedres petites a dins. Perquè les pedres no caiguessin, amb un tros de bossa de plàstic i una goma de pollastre per aguantar el plàstic vam tapar el forat i tota la part superior de la llauna.

L’últim instrument que vam fer va ser la flauta de pan, que la vam fabricar amb canyes del pàrquing. Vam agafar les canyes i amb una serra vam tallar-les, per un costat arran del nus i per l’altre que quedés un forat. Ho vam tallar així perquè l’aire ha d’entrar  i sortir pel mateix forat perquè soni la flauta. Els trossos més llargs i gruixuts eren els greus i els prims i curts els aguts.

Vam triar els que millor sonaven i els vam ordenar de  greu a agut o al revés. Amb mitja canya per cada costat de la flauta de pan vam fer aguantar les canyes rectes i amb un cordill vam lligar-ho tot. Finalment vam llimar pel lloc on havíem de bufar per no tallar-nos.

Si es trencava el nus de les canyes podíem arreglar-ho amb plastilina.

Ara ja sabeu com fer instruments musicals. Aquí teniu imatges de com ho vam fer i com van quedar.

MARTINA MUÑOZ MERCADAL

Següent Publicar

Anterior Publicar

Deixar una resposta

© 2024 ESCOLA DE COPONS

Autor Anders Norén