1) OBJECTIUS DEL MENJADOR I HÀBITS EDUCATIUS A ADQUIRIR PER TOTS ELS NENS I NENES
- Rentar-se les mans abans de dinar i abans de tornar a classe.
- Respectar l’avís d’entrada al menjador.
- Utilitzar bé els coberts i el tovalló.
- Parlar sense cridar.
- Sentir il·lusió pel menjar. Estar en el fet del menjar i valorar-lo en la seva mesura.
- Saber esperar. Respectar l’ordre.
- Menjar a poc a poc i amb tranquil·litat, sense entretenir-se.
- Menjar amb la boca tancada i no parlar amb la boca plena.
- Acabar el plat amb opció a la quantitat (mínim – màxim).
- No aixecar-se de la taula i seure bé.
- Ser polits. Netejar el que s’embruta i recollir el que cau.
- No jugar a la taula.
- Menjar la fruita asseguts a taula i amb el plat.
- No sortir del menjador sense permís.
- Treure de la taula el propi servei.
- Col·laborar en la feina, complint els càrrecs rotatius.
- Respectar els companys i companyes i el material.
- Respectar les activitats dels companys.
- Participar en les activitats organitzades.
- Respectar i obeir el monitor.
2) MATERIAL
Material que cal portar:
- Els alumnes de P3 a P5 han de portar un pitet o una bata, marcat amb el seu nom i un necesser on hi hagi raspall de dents, pasta dents, pinta o raspall, colònia i una tovallola, tot dins una bossa que deixaran a la classe. Es important que el pitet sigui amb goma per anar treballant l’autonomia dels nens i nenes. Els alumnes de P3 han de portar un llençol per a poder fer la migdiada. Tot ha d’anar marcat amb el nom de l’alumne.
- Els alumnes de primària que es quedin al menjador, només cal que
portin el necesser, amb com a mínim, raspall de dents i pasta dents. No cal que portin tovalló, enguany en farem servir de paper. La bata és opcional. Tot ha d’anar marcat amb el nom de l’alumne.