ESCOLA DE COPONS

"La ment creativa és un do sagrat i la ment racional un servent fidel. Per això resulta molt curiós que hàgim creat una societat que, oblidant el do, hagi acabat honorant al servent" Albert Einstein

Projecte de Rehabilitació de la Rectoria de Copons

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Copons el Projecte de rehabilitació de la Rectoria per destinar-la a escola i altres serveis municipals. L’edifici, que tradicionalment ja ha exercit un paper lligat a activitats de la població, va ser declarat Bé Cultural d’Interès Local pel Consell Comarcal de l’Anoia l’any 2005.

Aquest projecte, sol·licitat pel consistori al catàleg 2016, segueix les directrius fixades per l’avantprojecte lliurat per la Diputació a l’Ajuntament el desembre del 2015 i suposa la segona fase de l’obra de consolidació dels sostres, executada aquest estiu, amb el suport econòmic i tècnic de la Diputació de Barcelona, dins del programa complementari per a la restauració del patrimoni singular local.

El projecte té per objectiu la posada en ús de la planta baixa de la rectoria com escola, requisit imprescindible per poder executar la subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya concedida a Copons per aquest concepte.

La Rectoria de Copons és una construcció de factura noble i línies senzilles i austeres, pròpies de l’arquitectura catalana del segle XVIII. L’edifici, aïllat i senyorial que configura un front de la plaça de l’Església, té quatre plantes d’alçada: semisoterrània, baixa, pis i golfes. Tradicionalment, la casa rectoral ha exercit un paper lligat a la població de Copons ja que el rector destinava els locals de la planta baixa per activitats d’esbarjo del jovent. L’adequació dels espais per a la nova escola és especialment estratègica per tal de garantir una escolarització de qualitat als infants del municipi.

 

Informació i imatge extrets de http://www.diba.cat/web/sala-de-premsa/-/la-rectoria-de-copons-acollira-una-escola-i-altres-serveis-municipals

Següent Publicar

Anterior Publicar

Deixar una resposta

© 2024 ESCOLA DE COPONS

Autor Anders Norén